Exemplu de Databinding in c++\cli

Intrebari despre limbajul C++/CLI (si versiunile mai vechi MC++), applicatii mixed-mode sau probleme specifice .NET legate de C++.
neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by neagu_laurentiu » 19 May 2010, 00:19

SqlDataAdapter in loc de SqlCommand

Daca tot vrei .NET eu zic sa treci pe C#.
C++/CLI e doar pentru proiecte mixte (un)managed.



rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by rdenis » 19 May 2010, 01:04

am gasit o posibila solutie pentru cei interesati insa nu imi accepta user name-ul si imi da login error...

Code: Select all

SqlConnection^ conn = gcnew SqlConnection("Data Source=.\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=testdb; User ID=user; Password=pass; Persist Security Info=True;");
    SqlDataAdapter^ adapter = gcnew SqlDataAdapter();
	DataSet^ dataset;
    adapter->SelectCommand = gcnew SqlCommand("SELECT * FROM Tabletest AS denumire;", conn);
	dataset=gcnew DataSet("denumire");
    adapter->Fill(dataset);
	this->listBox1->DataSource = dataset;
              
			  this->listBox1->DisplayMember = "denumire";
	conn->Close(); 
Regards,
Denis

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by rdenis » 19 May 2010, 11:24

intr-un final am reusit sa ma conectez la db....problema era din cauza oboselii :roll: pt ca m pus o litera in plus in numele tabelei :biggrin:

acuma ma confrunt cu o alta problema; in listbox imi apare System.Data.DataViewManagerListItemTypeDescriptor in locul intrarilor din DB

aveti vreo idee??

Regards,
Denis

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by neagu_laurentiu » 19 May 2010, 12:39

Tot oboseala :roll:

Lui listBox1->DataSource nu-i dai DataSet (colectia de tabele) ci o tabela clara. Adica dataset->Tables[0] spre ex.
Apoi lui listBox1->DisplayMember nu-i dai tabela ci un camp din tabela.

rdenis
Membru
Membru
Posts: 50
Joined: 10 Apr 2010, 20:16
Judet: Iaşi

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by rdenis » 19 May 2010, 14:22

multumesc laurentiu pt tot ajutorul...a functionat cu listbox-ul...acuma mai trebuie sa ii dau de cap si cu gridview..

postez codul, cu permisiunea lui laurentiu, si pentru altii care vor mai fi interesati... nota: codul este c++\cli, desi nu e mare distanta pana la c# :)

Code: Select all

    SqlConnection^ conn = gcnew SqlConnection("Data Source=.\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=testdb; Trusted_Connection=True;");
    SqlDataAdapter^ adapter = gcnew SqlDataAdapter();
    DataSet^ dataset;
    adapter->SelectCommand = gcnew SqlCommand("SELECT * FROM testtb;", conn);
    dataset=gcnew DataSet();
    adapter->Fill(dataset);
    this->listBox1->DataSource = dataset->Tables[0];
    this->listBox1->DisplayMember = "id";
    conn->Close(); 

neagu_laurentiu
Membru++
Membru++
Posts: 919
Joined: 23 Jul 2007, 11:32

Re: Exemplu de Databinding in c++\cli

Post by neagu_laurentiu » 19 May 2010, 14:39

rdenis wrote:postez codul, cu permisiunea lui laurentiu
Nu eu sunt proprietarul codului ! Tu esti.

Gridul e la fel de simplu. Chiar daca MSDN-ul abunda in exemple pentru C# nu cred ca sunt probleme de traducere in C++/CLI (vezi ca e / in loc de \ )

Post Reply